Jussi Hahtela: Ensimmäisen rantautumisen muistaa aina

– Kävimme viime kesänä Fårholmenissa. Saunarakennus on hieno, Jussi kehuu.

Jussin venekuntaan kuuluvat vaimo Nina ja 12- ja 10-vuotiaat pojat. Viime kesä oli perheen ensimmäinen veneilykesä.

– Kaikki oli uutta veneen käsittelystä navigointiin. Ensimmäisen rantautumisen muistaa aina. Kolhuja tuli onneksi ainoastaan itsetuntoon. Vältyimme pahoilta myrskyiltä, mutta koimme monenlaisia olosuhteita tyynestä auringonpaisteesta ukonilmaan ja merisumuun.

Ikimuistoiseen veneilykesään mahtui myös vähän jännitystä, kun vesipumppu hajosi, ja vene jäi Pihlajasaaren edustalle keskellä väylää, satamaan pyrkivän Tallinnan lautan eteen.

– Saimme nopeasti apua kanssaveneilijältä ja Merivartiosto hinasi meidät lähimpään suojasatamaan. Se sattuikin olemaan maahantuojan huollon laituri Lauttasaaressa.

Hahtelat ovat liikkuva perhe. Alppihiihto on koko perheen yhteinen intohimo. Pojat kilpailevat, ja vanhemmat huoltavat, kuskaavat ja hiihtävät itsekin aina kun mahdollista. Pojille kertyy hiihtopäiviä vuodessa noin 120 ja vanhemmille hieman vähemmän. Kesäkuun jäätikköleirin jälkeen hiihtokamat laitetaan huilaamaan, ja perhe siirtyy vesille heinä ja elokuuksi.

– Suosikkivierassatamamme on Elisaari, sillä suurella todennäköisyydellä siellä tapaa veneileviä hiihtokavereita. Elisaaressa on myös hyvät lenkkeilymahdollisuudet, Jussi vinkkaa.

Teksti: Eija Väliranta

Kirjaudu