Junioritoiminta

Lasten ja Nuorten Veneilykoulu 

Suomen Moottoriveneklubin Lasten ja Nuorten Veneilykoulu tarjoaa monipuolista ja käytännönläheistä veneilykoulutusta vesillä liikkumisesta kiinnostuneille junioreille. Tavoitteena on innostaa nuoria hyvän harrastuksen pariin ja antaa perustiedot ja taidot turvalliseen veneilyyn.

Veneilykoulu järjestää kesäisin päivä- ja puolipäiväleirejä. Veneilyyn tutustutaan sekä teoriassa että käytännössä. Koulutusveneinä käytetään rib-veneitä. Veneilyharjoitusten lisäksi opetellaan muiden muassa navigointitaitoja, ensiapua, solmuja, laituriin ajoa.

Tarjolla on koulutusta alkeis-, jatko- ja master-ryhmissä. Leiriläisten ikähaarukka on 7 vuodesta noin 15 vuoteen. Koulutus tapahtuu Suomen Moottoriveneklubin satamassa Lauttasaaren Pajalahdessa Helsingissä.

Lasten ja Nuorten Veneilykoulun leirejä on järjestetty jo kymmenen vuoden ajan. Vuosittain mukana on ollut noin 70 osallistujaa, ja useat juniorit palaavat veneilykouluun vuosi toisensa jälkeen. Ohjaajina toimivat tehtävään koulutetut nuoret, jotka ovat aiemmin olleet mukana Veneilykoulun leireillä.

Kesän 2024 leiri-ilmoittautuminen on auki!

”Lasten ja Nuorten Veneilykoulu on oleellinen osa Suomen Moottoriveneklubin yleishyödyllistä, voittoa tavoittelematonta toimintaa. Klubilaisten osaaminen on ohjaajien ja leiriläisten käytössä koko ajan. Meille kaikille on tärkeää olla mukana veneilyturvallisuuden kehittämisessä.”

Kommodori Sakari Salonen, Suomen Moottoriveneklubi

”On tärkeää, että lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus saada tuntuma turvalliseen vesillä liikkumiseen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Veneilytaidot kuuluvat mielestäni yleissivistykseen Suomessa.”

SMK:n Lasten ja Nuorten Veneilykoulun ”idean isä” Timo Kivioja

 

 

 

 

Kirjaudu