SMK-FMK

Suomen Moottoriveneklubi – Koko perheen venekerho

Suomen Moottoriveneklubi tarjoaa puitteet koko perheen veneilyharrastukselle. Tekemistä riittää lapsista ja nuorista aloitteleviin veneilijöihin sekä kokeneisiin vesillä liikkujiin.

Satamia kaksin kappalein

Klubi on toiminut jo yli 90 vuotta laajasti Helsingin alueella ja lähivesillä. Käytössä on kaksi hyvin varustettua turvallista venesatamaa: Pajalahti Helsingin Lauttasaaressa ja Pohjoisranta Helsingin Kruunuhaassa. Saaritukikohtia on samoin kaksi. Toinen sijaitsee Helsingistä länteen Porkkalanniemen kärjessä ja toinen itään Kalkkirannan edustalla.

Seurassa on kaikkiaan noin 760 jäsentä. Veneitä on 300, joista kaksi kolmannesta on moottoriveneitä ja kolmannes purjeveneitä. Suomen Moottoriveneklubi on Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n jäsenseura.

Palvelut tukevat veneilyharrastusta

Klubin tuottaa jäsenten veneilyä tukevia palveluja – paljolti talkoovoimin. Kotisatamissa on tarjolla laituripaikkoja veneilykauden ajaksi. Samoin seuraan kuuluville veneille on tarjolla talvisäilytyspaikkoja kahdellakin eri alueella.

Saaritukikohdat ovat klubilaisten käytössä vapaa-ajan ja loman viettoon tai vaikka välietappina pitemmälle veneretkelle. Yöpyminen tapahtuu saarien suojaisissa satamissa. Saunominen, uinti, grillaus ja yhteiset juttuhetket muiden klubilaisten kanssa antavat oman tunnelmansa.

Työtä vastuullisen ja turvallisen veneilyn puolesta

Klubi on tehnyt jo pitkään työtä veneilyturvallisuuden kehittämiseksi. Yksi tärkeimmistä toiminnoista on veneiden katsastaminen. Tehtävään koulutetut klubilaiset varmistavat, että veneesi on kunnossa ja varusteet riittävät. Heiltä saa myös hyödyllisiä neuvoja veneen kuntoon ja kunnostukseen liittyen.

Osaamisen kehittäminen on tärkeää jatkuvasti. Aikuiskoulutuksessa voimavarat on keskitetty Pajalahden Veneilykouluun, jossa yhdeksän seuran voimin tuotetaan ajankohtaista lyhytkoulutusta jäsenistöille. Koulutus on pääosin maksutonta.

Lapset ja nuoret aikaisin veneilyharrastuksen pariin

Suomen Moottoriveneklubin Lasten ja Nuorten Veneilykoulu tarjoaa monipuolista ja käytännönläheistä veneilykoulutusta vesillä liikkumisesta kiinnostuneille junioreille. Tavoitteena on innostaa nuoria hyvän harrastuksen pariin ja antaa perustiedot ja taidot turvalliseen veneilyyn.

Kesäisin järjestetään eritasoisia leirejä Pajalahden satamassa. Samoin jatkossa tarjolla on myös saarileiri ja leiri-illat syksyn aikana. Lasten ja Nuorten Veneilykoulu on osa klubin yleishyödyllistä, omakustannushintaa tarjottavaa toimintaa. Leireille ovat tervetulleita kaikki veneilystä kiinnostuneet juniorit – riippumatta siitä ovatko heidän vanhempansa seuran jäseniä tai ei.

Kirjaudu