Pajalahti

Pajalahden satama sijaitsee Lauttasaaren itärannalla.

Klubirakennus on keskeisellä paikalla Meripuistotien ja Pajalahden kulmassa. Klubirakennuksessa on kokoustila, oleskeluparvi, suihku, wc, verstashuone sekä vuokrattavia säilytyskomeroita.

Satamassa on seitsemän laituria, joissa on noin 180 venepaikkaa. Sataman varustus on ensiluokkainen. Käytössä on vesi- ja sähköpisteet sekä langaton internet-yhteys. Venepaikan haltijoiden autoille on maksuttomia pysäköintipaikkoja.

Alueella toimii jätehuolto. Satamassa on omat keräilyastiansa sekajätteille, pienmetallille, kartongille, puhtaalle jäteöljylle, jäähdytys-, pilssi- ja muille öljyisille vesille. Maalipurkkeja varten on jätekatoksessa punaiset säiliöt, joihin voi laittaa myös trasselit ja suodattimet. Akkuja varten on oma keräysastia. Lähin ongelmajätekontti on K-Citymarketissa Ruoholahdessa ja se on avoinna kaupan aukioloaikoina. Sinne voi viedä maksutta energiansäästölamput ja loisteputket, sekä ajoneuvojen jäähdytin-, jarru- ja kytkinnesteen sekä liimat, maalit ja lakat.

Satamassa on myös mahdollisuus tyhjentää  kemiallinen wc. Septityhjennyslaite on yhteiskäytössä pursiseura Sindbadin ja liikuntaviraston kanssa. Laite löytyy mastonosturin läheisyydestä satama-altaan eteläreunalta. Sataman käyttö kaupallisiin tarkoituksiin ei ole mahdollista.

Jäsenet vartioivat satamaa öisin, kukin vuorollaan kerran kaudessa.

  • Osoite: Meripuistotie 1 a, 00200 Helsinki
  • Puhelin: 050 3090 765 (toimisto) toimisto(at)smkfmk.fi

Satamakapteenina toimii Arto Salonen, puh. 0400 425 703, artsi(at)me.com.

Kirjaudu