Klubilaisten blogeja – Matkoja ja kuvia

Veneily vie lähelle ja kauas. Tutustu alla klubilaisten matkakertomuksiin ja ihastele kuvia reissuista.  

Suomen pursilipun evoluutio

Vuonna 2019, helmikuussa, Suomen veneilylippu täyttää 100 vuotta. Itsenäisen Suomen oma siniristilippu saatiin vuonna 1918 ja asetus purjehdusyhdistysten lipuista annettiin 18. helmikuuta 1919. Suomen liput liittyvät niin kiinteästi Suomen kansan kohtalonhetkiin kuin myös valoisiin kehityksen aikoihin, että meidän kaikkien tulisi tuntea siniristilippumme historia. Lue tästä pursilippumme evoluutiosta.

Haaveista totta

Mitä tapahtuu, kun venekuume iskee? Kun perhettä kauan ja hyvin palvellut vene päätetään (ja välillä ei päätetä) vaihtaa uuteen. Ja kun vene halutaan ostaa ulkomailta, jotta kotimatkasta saa samalla unohtumattoman lomamatkan. Mirja Ylönen ja Arto Salonen toteuttivat haaveensa ja lähtivät hakemaan uutta venettään Ranskasta 12. kesäkuuta 2015.

Maakrapu seilaa

Maakravun seikkailut merellä alkoivat, kun purjehdustaidoton pariskunta tuli ostaneeksi 35 jalkaisen purjeveneen miehen alkavassa viidenkympin kriisissä. Blogi on syntynyt maakrapu Taru Reinikaisen yllättäneistä veneilykokemuksista.

Vestervikingin nettiloki

Vuonna 2014 kulttuurihistoriallisesti arvokkaan veneen todistuksen saaneella Vestervikingillä on koko sen olemassaolon ajan tehty pitkiä purjehduksia. Ensimmäisen omistajaperheen aikana vene osallistui Kielin regattaan ja purjehti myös Skotlantiin ja Ranskan Brestiin. Vuoden 1993 jälkeen veneen nykyiset omistajat ovat kolunneet kohtalaisen tiiviisti Itämeren eri kolkat ja purjehtineet esimerkiksi Helsingistä Barcelonaan 2009–2010, Norjan itärannikolle 2012 ja Tanskaan 2014. Voit seurata kauniin veneen matkoja Inkeri ja Jaakko Toiviaisen pitämästä nettilokista.

Vuosi varvastossuissa

Blogi kertoo Virva ja Juhani Pitsingin perheen viettämästä lukuvuodesta 2011–2012 Thaimaan Pattayalla.

SailyachtXia’s Weblog

Jorma Pulkkinen matkasi S/Y Xialla Karibialle vuonna 2008.

Kirjaudu