Fårholmen

N 60*11,3′ E 25*26,2′

Fårholmen sijaitsee Porvoon ja Sipoon rajalla Kalkkirannan edustalla, noin 20 mpk Helsingistä itään.

Saaressa on suojaisa satama. Aallonmurtajien sisällä laitureissa on 20-30 poijupaikkaa. Kiinnittymispaikkoja on myös saaren luoteispuolella, vanhan laiturin kupeessa. Saaressa on sauna ja klubimökki keittiöineen. Käytettävissä on myös kaksi kuivakäymälää, grillikatos, keittiökomposti, savustusuuni ja kaksi soutuvenettä.

Lisäpalveluja on saatavana Suomen ainoalta kauppalaivalta, joka pysähtyy läheisessä Bodön laiturissa. Kauppa, tankkauspiste ja septityhjennys löytyvät Karhusaaresta, jonne on matkaa noin kahdeksan merimailia.

Ohjeita saaren käyttäjille

Kun saavut satamaan, rantaudu niin, ettet häiritse muita satamassa olevia. Laske lepuuttajat jo ennen laituriin saapumista ja kiinnitä veneesi joustimin varustetuin köysin. Veneessäsi tulee olla klubin perälippu tai viiri tunnuksena. Hyviin tapoihin kuuluu mennä avustamaan saapuvaa venettä erityisesti tuulisella säällä. Veneen kylkikiinnitykseen on kysyttävä lupa isännältä erityisesti silloin, kun saarissa on ruuhkaa.

 • Jokainen kävijä merkitsee grillikatoksessa olevaan kirjaan käyntinsä saapumis- ja lähtöaikoineen.
 • Saaressa on hiljaisuus klo 23.00–07.00.
 • Veneen akkuja voi ladata moottoria käyttämällä klo 11–12 ja 16–17.
 • Saaressa ei ole jätehuoltoa, joten vie mennessäsi minkä toit tullessasi. Grillikatokseen, saunaan tai majaan ei kannata kerätä suuria määriä pahvia lehtiä tms. poltettavaksi. 
 • Saaressa on tiskipaikka, jota suositellaan käytettäväksi tiskivesien imeytymiseksi maastoon.
 • Avotulen teko on kielletty. Ruuanlaittoa varten on grillikatos ja savustuspöntöt. Polttopuut jokainen pilkkoo itse. 
 • Kotieläimet on pidettävä kiinni, eikä koirien tule antaa haukkua satamassa.  Jätökset eläimen omistaja on velvollinen korjaamaan pois ja viemään ne sekajätekeräykseen. Kotieläimiä ei saa viedä rakennuksiin.
 • Telttailu on sallittua isännän luvalla ja hänen osoittamassaan paikassa.
 • Useamman vieraan tai vieraan veneen tuominen saariin on sallittu isännän luvalla.
 • Kun käytät käymälöitä, huolehdi myös niiden siisteydestä. Älä heitä pönttöön mitään maatumatonta, esim. naisten intiimisuojia tai koirien jätöksiä tavallisissa muovipusseissa.
 • Suojele ympäröivää luontoa ja kuluta sitä mahdollisimman vähän. Älä häiritse pesiviä lintuja tai niiden poikueita.
 • Saarta ei saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin.

Saunominen

Fårholmenin saunan varausvihko on grillikatoksessa ja Grynnanin vihko majan pöydällä. Saunamaksu vahvistetaan vuosittain.

 • Venekunta voi varata yhden tunnin saunavuoron per päivä. Saunaa ei voi varata etukäteen esimerkiksi soittamalla toiselle jäsenelle. 
 • Pilko tarvitsemasi määrä polttopuita.
 • Kiukaalle heitetään vain makeaa vettä. Tuo vesi veneestäsi tai käytä kerättyä sadevettä.
 • Siivoa sauna käyttösi jälkeen ja vie tuomasi pullot yms. mennessäsi.

Kalastus ja metsästys

Kalastus on sallittu majassa olevan karttaan merkityllä kalastuskunnan vesialueella. Klubi lunastaa vuosittain kalastusoikeutemme edellyttämän määrän kalastusmerkkejä. Jokainen vastaa itse valtion kalastusluvan voimassaolosta. Metsästys ja kaikenlaisten ampuma-aseiden käyttö on saaressa kielletty. 

Majan käyttö

Majassa on yöpymismahdollisuus neljälle henkilölle kahdessa kerrossängyssä. Yöpymistilan voi varata ja vuokrata Intranetin mökkivarauskaupasta. Yöpymistilan ollessa varattuna, klubimajassa ei saa järjestää äänekästä toimintaa tai illanviettoa. Vastaavasti, yöpymistilaa ei pidä vuokrata regatan tai juhannuksen aikana ellei ole varautunut meluun.

Majaa saa käyttää yöpymiseen, ruuanlaittoon, illanviettoon yms. Kun käytät majaa, siivoa jälkesi ja tiskaa astiat. Palovaroittimen irrottaminen katosta on kielletty. Takka vetää, kun sytyttää sen pienillä puilla ja saa hormin lämpenemään. Ovea kannattaa pitää auki sytytytysvaiheessa. Makuupaikkoja on neljä. Tyynyt ja peitteet majassa on, mutta kunkin on tuotava omat vuodevaatteet.

Kirjaudu