Aikuiskoulutus

 

Veneilytaitojen kehittäminen on tärkeää alkaen lapsista ja nuorista ja aloittelevista veneilijöistä aina kokeneisiin vesillä viihtyjiin asti. Veneilijöille on tarjolla tutkintotavoitteista koulutusta samoin kuin lyhytkoulutusta erilaisiin ajankohtaisiin tieto- ja taitotarpeisiin.

Suomen Purjehdus ja Veneily on kehittänyt aikuiskoulutusjärjestelmän, joka koostuu Veneilijäkurssista ja Venepäällikkökurssista. Päällikkökurssin suorittanut voi myös hakea Traficomilta kansainvälistä huviveneenkuljettajankirjaa.

Klubi on aiemmin järjestänyt Veneilijäkursseja ja Venepäällikkökursseja. Tällä hetkellä tätä koulutusta ei ole tarjolla. Olemme aikuiskoulutuksen osalta mukana Pajalahden Veneilykoulun toiminnassa.

Pajalahden Veneilykoulun (PaVe) kurssit

Pajalahden Veneilykoulu tarjoaa monipuolista lyhytkoulutusta ajankohtaisista veneilyn teemoista. Ohjelma vaihtuu vuosittain ja se julkaistaan PaVen omilla sivuilla pave.fi aina loppuvuodesta. Kurssit on tarkoitettu PaVen yhteistyöseurojen jäsenille, ja ovat heille pääosin maksuttomia.

Koulutukset lisäävät valmiuksia turvallisempaan veneilyyn. Teemat liittyvät aina veneen teknisistä ratkaisuista matkaveneilyn kokemusten jakamiseen. Tilaisuuksissa on siis mahdollisuus oppia uutta tai kerrata ja syventää aiempaa osaamista. Samalla voidaan tutustua muiden seurojen veneilijöihin ja vaihtaa kokemuksia ja ratkaisuja.

Pajalahden Veneilykoulu (PaVe) on kahdeksan länsihelsinkiläisen veneilyseuran vapaaehtoisvoimin toimiva koulutusyhteisö. Siihen kuuluvissa seuroissa on yhteensä noin 4300 veneilijää. SMK:n jäsenenä Veneilykoulun suunnittelutoimikunnassa toimii Kirsi Kautto. Toiveita koulutus- ja kurssiaiheista voi lähettää sähköpostilla kirsi@syduetto.fi.

PaVen koulutuskalenteri vuodelle 2024 avataan 8.12.2023 osoitteessa pave.fi

Kirjaudu