Aikuiskoulutus

Aikuiskoulutusta ei järjestetä vuonna 2022 keväällä ja kesällä. Tilannetta tarkastellaan syksyllä uudelleen.

Veneilijäkurssi antaa valmiudet hyvään ja turvalliseen veneilytaitoon lähivesillä (saaristo, rannikkoalueet, viitoitetut väylät). Kurssin keskeisimpiä sisältöjä ovat veneilysääntöjen oppiminen, perusnavigointitaitojen ja paikanmäärityksen hallinta, veneen käsittelytaitojen (laiturit, satamat ja väyläalueet) hallinta, reittisuunnittelu, omakohtainen sään seuranta sekä vene- ja turvallisuustekniikka.

Kurssi sopii aloittelevalle veneilijälle ja vasta vähän veneilyä harrastaneelle. Ennakkotietovaatimuksia ei ole. 

I


Venepäällikkökurssi

Lähtötasona SPV:n Veneilijäkurssi tai Navigaatioliiton Saaristolaivurikurssi (tai vastaava), ja usean vuoden kokemus omatoimisesta veneilystä.

Kurssi laajentaa veneilytaitoja avomerelle ja vaativiinkin olosuhteisiin, pimeässä veneilyyn, kansainväliseen veneilyyn, vuorovesialueille sekä osoittaa, että tutkinnon suorittanut täyttää kaikki ne vaatimukset, jotka edellytetään Kansainvälisen huviveneenkuljettajankirjan saamiseksi. 

Kurssin hyväksytyn suorituksen perusteella saat todistuksen, jolla voit hakea Trafilta Kansainvälistä huviveneenkuljettajankirjaa. 

Pajalahden Veneilykoulun (PAVE) kurssit

Pajalahden Veneilykoulu tarjoaa kahdeksan lauttasaarelaisen veneilyseuran yhteisen koulutustarjonnan myötä monipuolisen vuosittain vaihtuvan ohjelman puitteissa mahdollisuuden oppia uutta, kerrata ja syventää omaa osaamista. Koulutustapahtumien yhteydessä on mahdollista tavata vapaammissa merkeissä muita veneilyseurojen jäseniä ja solmia uusia tuttavuuksia kiinnostavien tilaisuuksien yhteydessä.

Pajalahden veneilykoulun kurssiohjelma julkaistaan vuosittain omilla sivuilla pave.fi. Tarjontaan pääset TÄSTÄ.

  • Tutustu esitteeseen huolella ja ilmoittaudu mukaan yksin tai yhdessä kaverin kanssa.
  • Maksa maksulliset kurssit ilmoittautumisen yhteydessä tai ajallaan.
  • Muista ilmoittaa yhteystietosi ja veneseurasi.

Osallistumalla koulutuksiin lisäät valmiuksiasi turvallisempaan veneilyyn.

3. Junioritoiminta


Junioritoiminnasta kerrotaan lisää kohdassa Juniorit

Kirjaudu