Koulutus

SMK:n veneilykoulutus koostuu kolmesta osa-alueesta:

1. Auktorisoitu aikuiskoulutus SPV: ja Trafi:n koulutusohjelman mukaisesti

Veneilijän peruskurssi

Valmius hyvään ja turvalliseen veneilytaitoon lähivesillä (järvialueet, rannikkoalueet, viitoitetut väylät); keskeisimpien sääntöjen oppiminen, perusnavigointitaitojen hallinta, veneen käsittelytaitojen (laiturit, satamat ja väyläalueet) hallinta, veneen perusjärjestelmien tuntemus.

Kauden 2018 Veneilijäkurssi pidetään SMK:n klubitalolla Pajalahdessa  6.3.-17.4.2018 tiistai-iltaisin klo 18-21. Seuraava kurssi alkaa vuoden 2019 kevättalvella, jolloin ilmoittautumisia otetaan taas vastaan. Kurssiin sisältyy käytännön harjoittelu, joka pidetään keväällä alustavasti 16.5., 17.5. ja 19.5.2018. Kurssin hinta SMK:n jäsenille on 50 euroa + oppikirja 20€. Vuonna 2016, 2017 tai 2018 seuraan liittyneet maksavat kuitenkin vain oppikirjamaksun 20 euroa. Henkilöille, jotka eivät ole SMK:n jäseniä, kurssin hinta on 250 euroa. Ilmoittaudu.

Veneilijän jatkokurssi

Lähtötasona veneilijän peruskurssi tai vastaavat taidot ja tiedot. Kurssin laajentaa veneilytaitoja ulkosaaristoon, vaativahkoihin olosuhteisiin, sääntömääräisten asioiden syventäminen,  paikanmäärityksen hallinta,  reittisuunnittelutaidot, omakohtainen sään seuranta, vene- ja turvallisuustekniikka.

Venepäällikkökurssi

Lähtötasona veneenkuljettajakurssi tai vastaavat tiedot ja taidot. Kurssi laajentaa veneilytaitoja avomerelle ja vaativiinkin olosuhteisiin, kansainväliseen veneilyyn, vuorovesialueille sekä osoittaa, että tutkinnon suorittanut täyttää kaikki ne vaatimukset, jotka edellytetään kansainvälisen huviveneen kuljettajan pätevyyskirjan saamiseksi.

Kaikkiin kursseihin sisältyy: teoriaoppitunteja, ajoharjoittelua, kaksiosainen tutkinto (teoriakoe ja käytännön ajokoe). Venepäällikkökurssi: vastaa kansainvälisen huviveneenkuljettajankirjan vaatimuksia. Kirjan saa todistuksen esittämällä Liikenteen turvallisuusvirastolta ilman muita liitteitä

2. Pajalahden Veneilykoulun (PAVE) kurssit

Pajalahden Veneilykoulu tarjoaa kuuden lauttasaarelaisen veneilyseuran yhteisen koulutustarjonnan myötä monipuolisen vuosittain vaihtuvan ohjelman puitteissa mahdollisuuden oppia uutta, kerrata ja syventää omaa osaamista. Koulutustapahtumien yhteydessä on mahdollista tavata vapaammissa merkeissä muita veneilyseurojen jäseniä ja solmia uusia tuttavuuksia kiinnostavien tilaisuuksien yhteydessä.

Pajalahden veneilykoulun kurssiohjelma julkaistaan vuosittain omassa esitteessään.

  • Tutustu esitteeseen huolella ja ilmoittaudu mukaan yksin tai yhdessä kaverin kanssa.
  • Maksa maksulliset kurssit ilmoittautumisen yhteydessä tai ajallaan.
  • Muista ilmoittaa yhteystietosi ja veneseurasi.

Osallistumalla koulutuksiin lisäät valmiuksiasi turvallisempaan veneilyyn.

3. Lasten ja Nuorten veneilykoulu

SMKFMK