Aikuiskoulutus

SMK:n Veneilykoulutus keskeytetty kesän 2020 ajaksi

Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen on SMK:n hallitus päättänyt perua kaikki tulevan kesän leiri- ja koulutustoiminnot. Päätöksellä noudatamme kattojärjestömme Suomen Purjehdys ja Veneily ry:n sekä viranomaisten kehoituksia ja ohjeita. Veneilijän peruskurssi ei jatku kevät- ja kesäkaudella 2020. Kurssia pyritää jatkamaan syksyllä tilanteen niin salliessa.

SMK:n hallitus

Tietoa veneilijäkursseista

Veneilijäkurssi antaa valmiudet hyvään ja turvalliseen veneilytaitoon lähivesillä (saaristo, rannikkoalueet, viitoitetut väylät). Kurssin keskeisimpiä sisältöjä ovat veneilysääntöjen oppiminen, perusnavigointitaitojen ja paikanmäärityksen hallinta, veneen käsittelytaitojen (laiturit, satamat ja väyläalueet) hallinta, reittisuunnittelu, omakohtainen sään seuranta sekä vene- ja turvallisuustekniikka.

Kurssi sopii aloittelevalle veneilijälle ja vasta vähän veneilyä harrastaneelle. Ennakkotietovaatimuksia ei ole. 

Kauden 2020 Veneilijäkurssi pidetään SMK:n klubitalolla Pajalahdessa 3.3.-7.4.2020 tiistai-iltaisin klo 18-21.  Kurssiin sisältyy käytännön harjoittelu merellä, joka pidetään touko-kesäkuussa. Harjoittelukerrat sovitaan kurssin aikana.

Kurssin hinta SMK:n jäsenille on 60 euroa + oppikirja 25 €. Henkilöille, jotka eivät ole SMK:n jäseniä, kurssin hinta on 250 euroa.  Vuonna 2018, 2019 tai 2020 seuraan liittyneet maksavat kuitenkin vain oppikirjamaksun 25 euroa. 

Ilmoittautuminen veneilijäkurssille


Venepäällikkökurssi

Lähtötasona SPV:n Veneilijäkurssi tai Navigaatioliiton Saaristolaivurikurssi (tai vastaava), ja usean vuoden kokemus omatoimisesta veneilystä.

Kurssi laajentaa veneilytaitoja avomerelle ja vaativiinkin olosuhteisiin, pimeässä veneilyyn, kansainväliseen veneilyyn, vuorovesialueille sekä osoittaa, että tutkinnon suorittanut täyttää kaikki ne vaatimukset, jotka edellytetään Kansainvälisen huviveneenkuljettajankirjan saamiseksi. 

Kurssin hyväksytyn suorituksen perusteella saat todistuksen, jolla voit hakea Trafilta Kansainvälistä huviveneenkuljettajankirjaa. 

Katso: (ks. https://www.traficom.fi/fi/asioi-kanssamme/hae-kansainvalista-huviveneen-kuljettajan-patevyyskirjaa)

Kurssiin sisältyy: teoriaoppitunteja, ajoharjoittelua, kaksiosainen tutkinto (teoriakoe ja käytännön ajokoe). 

Kurssin hinta SMK:n jäsenille on 100 euroa (sisältäen opetusmateriaalit). Henkilöille, jotka eivät ole SMK:n jäseniä, kurssin hinta on 400 euroa.

Vuonna 2020 emme järjestä Venepäällikkökurssia, seuraava kurssi järjestetään keväällä 2021.

Ilmoitautuminen venepäällikkökurssille 2021

Lähetä sitova ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen timo.kivioja(at)smkfmk.fi

Kirjoita sitovaan ilmoittautumiseen: Nimi, Osoite, Puhelinnumero, ja tekstiin mille kurssille ilmoittaudut

Pajalahden Veneilykoulun (PAVE) kurssit

Pajalahden Veneilykoulu tarjoaa kahdeksan lauttasaarelaisen veneilyseuran yhteisen koulutustarjonnan myötä monipuolisen vuosittain vaihtuvan ohjelman puitteissa mahdollisuuden oppia uutta, kerrata ja syventää omaa osaamista. Koulutustapahtumien yhteydessä on mahdollista tavata vapaammissa merkeissä muita veneilyseurojen jäseniä ja solmia uusia tuttavuuksia kiinnostavien tilaisuuksien yhteydessä.

Pajalahden veneilykoulun kurssiohjelma julkaistaan vuosittain omilla sivuilla pave.fi. Tarjontaan pääset TÄSTÄ.

  • Tutustu esitteeseen huolella ja ilmoittaudu mukaan yksin tai yhdessä kaverin kanssa.
  • Maksa maksulliset kurssit ilmoittautumisen yhteydessä tai ajallaan.
  • Muista ilmoittaa yhteystietosi ja veneseurasi.

Osallistumalla koulutuksiin lisäät valmiuksiasi turvallisempaan veneilyyn.

3. Junioritoiminta


Junioritoiminnasta kerrotaan lisää kohdassa Juniorit

Kirjaudu