Talvisäilytys

Klubilla on veneiden talvisäilytyspaikkoja Pajalahdessa klubitalon pihassa sekä Verkkosaaressa. Molemmilla telakointipaikoilla järjestetään keväällä kaksi yhteistä veneiden veteenlaskua ja syksyllä yhteisnostot. Myös mastot nostetaan yhdessä ja keväällä telakointialue siivotaan pukkitalkoilla. Telakointipaikkaa haetaan jäsenten osalta yhteisellä laituri- ja telakointipaikkahakemus/sopimuslomakkeella sekä Pajalahdesta että Verkkosaaresta.

Pajalahden telakoinnin linjaukset

  1. Hakijan on oltava SMK:n jäsen, jolla on venepaikka joko Pajalahdessa tai Pohjoisrannassa tai on jonossa venepaikkaan.
  2. Hakijalla ei ole avoimia erääntyneitä laskuja SMK:lta.
  3. Vene on kooltaan suurempi kuin henkilöauton perässä vedettävä ns. trailerivene, poikkeuksena SMK:n omistuksessa olevat veneet.
  4. Veneellä on jo telakointipaikka Pajalahdessa tai jonossa olevana sille vapautuu paikka, johon se on sovitettavissa.
  5. Telakoitsija, joka vaihtaa veneensä aiempaa olennaisesti suuremmaksi, ei saa suurempaa tilaa automaattisesti, vaan joutuu jonotuslistan kautta hakemaan paikkaa.

Pajalahdessa etusijalla ovat aiemmin alueella telakoineet. Lomake

Pajalahti

Yhteislasku 1 24.4. klo 7 alkaen

Yhteislasku 2 7.5. klo 12 alkaen

Lipun nosto 24.4. klo 12

Mastojen nostot Hiabilla 27.4. klo 14 ja 12.5. klo 15 alkaen

Pajalahden telakkamestarin pesti on haettavissa.

Verkkosaari

Verkkosaaren laskupäivät:

lauantai 30.4.

lauantai 14.5.

lauantai 21.5.

Jos yllämainitut ajat eivät sovi, niin nosturi toimii alueella syksyn ajan aina lauantaisin, puh 040 0468 075 (Janne) tai 040 0645 069 (Ari). Myös Kuljetus-Karttusen autot toimivat alueella, puh 040 5077 044.

Traktorimies Juuso Itkonen, puh 040 0100 646 laskee traileriveneitä veteen sopimuksen mukaan.
Ilmoittautumiset viimeistään neljä päivää ennen haluttua laskupäivää.  Telakkamestari ilmoittaa sitten sähköpostilla laskujärjestyksen ja arvioidun aikataulun.

Tee telakointi-ilmoitus Verkkosaareen seuraavasta linkistä telakointihakemus ja ilmoittaudu yhteisnostoihin Verkkosaaressa seuraavasta linkistä. Ilmoittautumislomake

Turvallinen telakka

Marine II.net – veneilyturvallisuushanke on julkaissut Turvallinen telakka -oppaan. Opas on kirjoitettu sekä telakanpitäjälle että telakan asiakkaana olevalle veneilijälle. Se pyrkii mahdollisuuksien mukaan nostamaan esiin turvallisuuteen liittyviä ongelmatilanteita ja esittämään niihin ratkaisuja konkreettisten esimerkkien avulla, jotta onnettomuudet voitaisiin vastaisuudessa välttää.

Kirjaudu