Jussi Hahtela: Ensimmäisen rantautumisen muistaa aina

Jussi Hahtela, 40, sai ensikosketuksen veneilyyn ala-asteikäisenä. Menopelinä oli tuolloin optimistijolla. Nyt Jussi seilaa perheineen Sea Ray 255 Sundancerilla, joka odottaa vielä nimen antoa. Moottoriveneen kotisatama on Lauttasaari. SMK:sta Jussi kuuli työkavereiltaan. Veneseuran valintaan vaikuttivat kotisataman sijainti ja seuran omat retkisaaret.

Jyrki Suihkonen: Rassyn ruorissa

Kotkasta kotoisin oleva Jyrki Suihkonen, 47, pääsi merelle jo pikkupoikana muun muassa itse rakennetulla vaneriveneellä. Kun epämerikelpoinen paatti sitten lopulta upposi, jäi Jyrkiltä veneily neljännesvuosisadaksi. Kipinä harrastukseen ei kuitenkaan koskaan sammunut.

Ari Lius: Moottori uusiksi – veneily huolettomaksi

Ari ja Marketta Liuksen Falcon on nyt 15 vuotta vanha. Vuosi sitten Ari katseli venettä sillä silmällä, että kyllähän tuo muuten on hyvällä mallilla, mutta moottorilla alkaa olla ikää. Iän […]

Margit Alasalmi: Kerralla sopiva

Toistaiseksi kestävin rakkauteni syttyi ensisilmäyksellä kevättalvella 1997. Ensimmäinen pitkä rakkaus oli sammahtanut seitsemän vuotta aikaisemmin, ja siitä oli jäänyt tyhjää tilaa sydämeen. Helteiset kallioluodot, kiitäminen tyynellä vedenpinnalla valoisassa yössä, iltaruskon pastellivärit laajalla taivaalla – ne olivat jääneet entiseen elämään miehen ja hänen veneensä mukana.

Tommi Kinnunen: Kanavan kautta Saimaalle

Tommi Kinnusen, 37, Sealine F 46 -moottorivene löysi paikan SMK:n Pohjoisrannan laiturista viime kesänä. – Vene oli ennen Katajanokalla, ja kun kerroin kommodori Rolf Paulowille että etsin Sanolka II:lle uutta […]

Kirjaudu