Ulkosatamalautakunta tiedottaa

Päivämäärä 13.4.2020

SMK:n SAARTEN KÄYTÖN RAJOITUKSET JA OHJEET COVID-19-PANDEMIAN AIKANA

SMK:n saarten käytön rajoituksissa noudatetaan viranomaisten määräyksiä ja suosituksia.

Perusperiaatteet ovat hygieniasta huolehtiminen ja suojaetäisyyden pitäminen muihin ihmisiin. Saareen ei saa tulla sairaana tai koronavirukselle altistuneena.

Koska viranomaisen antamat määräykset voivat muuttua nopeastikin, voidaan myös näitä ohjeita joutua päivittämään vastaavasti.

Näissä uusissa Pandemia-olosuhteissa otamme SMK:n saarissa käyttöön uudet säännöt, jotka ovat voimassa toistaiseksi. Jokaisen jäsenen tulee nyt varautua siihen, että saariin ei poikkeustilanteen aikana mahdu turvavälin varmistamiseksi samaa määrää veneitä kuin normaalisti. Rajoituksia annetaan lisäksi saaressa oleskeluun. Jokaisen saareen saapuvan tulee ehdottomasti noudattaa näitä sääntöjä yhteisen turvallisuuden vuoksi.

Vierailu saaressa voi näissäkin olosuhteissa olla monelle mieltä piristävä kokemus, tuoden kaivattua vaihtelua arjen rajoituksiin.Saarten käyttö katsotaan tavanomaiseksi ulkona liikkumiseksi, joka viranomaisen mukaan on edelleen sallittua.

Yli 70-vuotiaiden saapumista saariin ei haluta rajoittaa mutta saareen saapuminen on aina kipparin vastuulla ja oman harkinnan varassa varsinkin jos kuuluu ns. riskiryhmiin. Vene katsotaan kodinomaiseksi tilaksi, jolloin saaressa oleskelu on enimmäkseen omassa veneessä. Ulkoilla voi, noudattaen samoja ohjeita kuin kaupungissakin.

OHJEET JA TARKENNUKSET SÄÄNTÖIHIN

  • Älä tule saareen sairaana tai koronalle altistuneena.
  • Älä tule saareen viettämään karanteenia. Sairastuessa poistutaan saarelta mahdollisimman pian.
  • Huomioi riittävä etäisyys naapuriveneeseen. Pyri kiinnittymään poijuihin väljästi, jotta riittävä suojaetäisyys veneiden välillä saavutetaan satamassa. Ulkosatamalautakunta seuraa tilannetta, ja rajoittaa kiinnittymisen yhteen veneeseen poijua kohti tarvittaessa.
  • Saariin saavutaan vain perhemiehistöllä, ei kutsuta kavereita mukaan, eikä vierailla toisten veneissä.

Saarissa on riittävästi tilaa ylläpitää kahden metrin etäisyys muihin ihmisiin. Kunnioitetaan sitä! Ei kokoonnuta grillikatoksiin, pöytiin eikä muuallekaan.

  • Suojahansikkaiden käyttöä suositellaan kun kirjoitat venekunnan tiedot vieras- ja saunakirjaan tai avaat ovia – yleisesti ottaen kun kosket erilaisiin pintoihin tai esineisiin
  • Grillejä voi käyttää ruoanlaittoon – syömään vetäydytään kuitenkin omiin oloihin.
  • Jokainen huolehtii grillipaikkojen puhtaudesta ja roskien poisviemisestä. Omia grillausvälineitä suositellaan.
  • Yhteissaunat, talkoot ja muut tapahtumat perutaan, kunnes viranomaisten antama kokoontumiskielto on ohi.
  • Oman perheen kesken voi saunoa ja uida. Kukin saunoja huolehtii saunojen siisteydestä.
  • Ovenkahvat puhdistetaan oman saunavuoron alussa ja päättyessä.

Yleisestä siisteydestä on virustartunnan vuoksi pidettävä korostuneesti huolta viruksen leviämisen estämiseksi. Vältä tarpeetonta pintojen koskettelua. Tarvittaessa suojaa tasot liinalla esimerkiksi grillatessa. ÄLÄ JÄTÄ roskia jälkeesi.

Ulkosatamalautakunta toivoo, että näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa jokainen venekunta tuntee oman vastuunsa, noudattaa riittävää varovaisuutta, turvavälejä ja siisteyttä. Aikuisten vastuulla on valvoa, että myös lapset noudattavat näitä sääntöjä.

Ulkosatamalautakunta valvoo sääntöjen noudattamista ja voi poistaa saarelta venekunnan, joka kieltäytyy noudattamasta annettuja ohjeita.

Suomen Moottoriveneklubin Ulkosatamalautakunnan puolesta,

John Holmström
SMK Kommodori

Lisätietoja: toimisto@smkfmk.fi

Kirjaudu