Katsastuksesta, talkoista yms.

Aallonmurtajaa tullaan korjaamaan tämän vuoden aikana. Tarkkaa aikataulua ei ole vielä tiedossa. Sen selvittyä asiasta tiedotetaan siellä venepaikan omaavia. Se, kuten kaikki muutkin SMK:n laiturit ovat kaupungin omistamia ja siten myös niiden korjaaminen tapahtuu kaupungin toimesta, mikä välillä aiheuttaa valitettavasti korjausten pitkän odotusajan.

KATSASTUSvarauslistat ovat Pajalahdessa eteisessä ja Pohjoisrannassa vartijan huoneessa. Merkitse listaan onko veneelläsi peruskatsastus vai vuosikatsastus. Peruskatsastukseen kuluu enemmän aikaa. Voit varata kaksi riviä listasta valmiiksi peruskatsastusta varten. Peruskatsastus tehdään, jos venetodistuksessa ei ole enää yhtään tyhjää riviä jäljellä.

Veneitä ei enää tänä kautena katsasteta juhannusviikolla, joten huomioikaa se.

Veneen voi katsastuttaa myös muiden seurojen katsastajien toimesta, kunhan heillä on voimassa oleva katsastajalupa. Jos katsastutat muualla, laita minulle kopio katsastuksesta vaikka sähköpostilla niin teen tarvittavat merkinnät SMK:n ja SPV:n rekistereihin.

Muista tarkistuttaa sammuttimet ja paukkuliivit ennen katsastusta. Katsastukseen tullessasi odota katsastajaa veneessäsi. He eivät tule välttämättä listan järjestyksen mukaan vaan kulkevat laituri kerrallaan. 

Satamissa on jätteidenkeräysarsenaalia lisätty. Pajalahdessa voitte laittaa kartongit ja pienmetallit omiin astioihinsa. Viimeksimainitut astiat löytyvät ison alueen jätekatoksesta. Pienmetalliin ei saa laittaa sammuttimia. Ne pitää toimittaa joko Sorttiin tai uutta ostettaessa antaa myyjälle hävitettäväksi. Sinne voi toki laittaa mm. pantittomat tölkit. Pohjoisrannassa on kartongin lisäksi energiajäteastia ja lasinkeräysastia tulossa.

PUKKITALKOOT PAJALAHTI 23.5.2019 klo 17

Mikäli sinulla on alueella telakointivälineitä, niin tule paikalle. Samalla voit heittää siirtolavalle rikkoutuneet pressut ja muut tarpeettomiksi käyneet tai rikkoutuneet telakointimateriaalit. Niillä on turha täyttää sekajäteastioita. Omiin telakointivälineisiin tulee merkitä nimi. Alue on herättänyt närkästystä siivottomuudellaan. Elokuun lopun jälkeen nimettömät ja isännättömät välineet hävitetään. 
Talkootarjoilu

KEVÄTTALKOOT saarissa pidetään lauantaina 25.5.2019 klo 12
Fårholmenilla on talkooisäntänä Sakari Salonen, joka laatii päivän ohjelman, mistä ei puutu ainakaan talkoopurtavat ja -sauna.

Grynnanilla talkooisäntänä toimii Markku Pesonen, joka varmaan sisällyttää ohjelmaan nuo edellä mainitut asiat. Saareen kuljetetaan polttopuita ja saareen rakennettavan vierailumökin rakennustarvikkeet. Ensimmäinen kuljetusreissu on suunnitteilla jo perjantai-illaksi ja seuraavat kaksi-kolme lauantaiksi alkaen klo 7. Kaikkien ei tarvitse toki herätä vielä silloin.

Tervetuloa paikalle runsain joukoin. Mitä enemmän väkeä on paikalla sitä nopeammin työt saadaan tehdyksi ja voidaan keskittyä mukavaan yhdessäoloon.

Kirjaudu
Unohtuiko salasana?
SMKFMK