Kaija Heikkilä on poissa

SMK:n pitkäaikainen sihteeri Kaija Heikkilä kuoli äkillisesti 85-vuotiaana elokuussa 2022. Vielä kesäkuun alussa hän osallistui aktiivisesti seniorijaoston tilaisuuteen. Kaija aloitti klubisihteerin tehtävät vuonna 1979 ja jatkoi siinä tehtävässä peräti 24 vuotta eli aina vuoteen 2002 saakka. Vuoden 2002 vuosikirjaan kirjoittamissaan elävissä ja hauskoissa ”muistelmissaan” Kaija kertoo, ettei olisi uskonut, että väliaikaiseksi tarkoitettu homma venähtäisi niin pitkäksi varsinkaan, kun hän ei ”veneistä eikä veneilystä tiennyt tuon taivaallista eikä ymmärtänyt mikä ero on poijulla ja ponttoonilla”. Nopeasti Kaija kuitenkin tehtäväänsä paneutui, sillä jo saman vuoden vuosikirjassa vuodelta 1979 todetaan, että ”Vastuu toimistosta on siirtynyt Kaija Heikkilälle, joka uudesta tehtävästään kiinnostuneena on reippaalla toiminnallaan saavuttanut jäsenten suosion”. Tämä sama luonnehdinta voidaan hyvin liittää Kaijan koko toimintaan klubin pitkäaikaisena sihteerinä.


Sosiaalisena ihmisenä Kaija tuli hyvin toimeen jäsenten kanssa. Kaija oli myös tarpeen tullen riittävän suorapuheinen, mikäli esimerkiksi jonkin klubilaisen toiminta tai ohjaaminen sitä edellytti. Omien sanojensa mukaan Kaijasta ei koskaan tullut veneilijää, mutta yhteydenpito veneilijöiden kanssa oli hänelle mieluisaa. Veneily ei hänelle sopinut, koska veneen keinunta aallokossa sai hänet helposti pahoinvoivaksi. Kuitenkin Kaija vietti paljon mieluista aikaa Grynnanilla, jonne miehensä Esko hänet Busterilla nouti Varubodenin rannasta.

Kaijan aloitteesta perustettiin naistoimikunta ja myös Pohjoisrannan laituritanssit syntyivät Kaijan ideoimana. Myös SMK:n laulu syntyi Junnu Vainiolta vasta Kaijan monien muistuttelujen jälkeen. Kevätkokouksessa vuonna 2002 hänelle myönnettiin Suomen Veneilyliiton hopeinen ansiomerkki.

Kirjaudu