Juniorien veneilyturvallisuuspäivä 18.5.2024 Pajalahdessa.

TUTUSTU OHJELMAAN JA LÄHDE KOKO PERHEEN VOIMIN MUKAAN.

Tervetuloa viettämään kanssamme mukavaa keväistä iltapäivää Suomen Moottoriveneklubin satamaan. Luvassa veneilyturvallisuuteen liittyvää ohjelmaa koko perheelle: navigointirata, solmukoulu ja vaikka ajelu RIB-veneillä.

Suomen Moottoriveneklubin Lasten ja Nuorten Veneilykoulu on pyörinyt kesäisin jo kymmenen vuoden ajan. Toiminta jatkuu uudistetulla ohjelmalla kesäkuussa 2024. Järjestämme juhlan kunniaksi Juniorien veneilyturvallisuuspäivän 18.5.2024 klo 12-15 Pajalahdessa.

Kerromme kesän 2024 leirien sisällöistä, tutustumme käytännön harjoituksiin ja saamme tuntumaa koulutusveneisiin. Lapset pääsevät vesille leiriohjaajien matkassa. Vanhemmilla tai koko perheelläkin on mahdollisuus päästä tutustumaan veneilyyn hieman isompien RIB-veneiden kyydissä. Paikalla on myös muita veneilyturvallisuuden toimijoita.

Tilaisuus pidetään Suomen Moottoriveneklubin satamassa, Meripuistotie 1a, Lauttasaari, Helsinki. Mukana veneilyturvallisuuspäivässä: Helsingin Meripelastusyhdistys, Helsingin venepoliisi ja Lauttasaaren VPK sekä VeneeX Oy.

Päivän flyer löytyy täältä.

OHJELMA 18.5.2024 klo 12-15. Ajantasaistuu koko ajan. 

Kesäleirien esittely – klo 12, 13 ja 14, kesto 10-15 min. Klubitalon salissa. Paikalla kommodori Sakari Salonen ja leirien vastuuohjaajat.

Solmukoulu – koko tapahtuman ajan. Klubitalon edustalla. Opit, mikä on paalusolmu? Miten kiinnität veneen turvallisesti laituriin?

Navigointirata – koko tapahtuman ajan. Telakointikentällä. Pääset harjoittelemaan navigointia turvallisesti kuivalla maalla. Millainen on itä viitta? Ja miltä puolelta se on kierrettävä? Miten kari on merkitty? Mikä on oikea reitti harjoitusradalla?

Veneiden katsastus -demo – ajoittain koko tapahtuman ajan. Veneen kunto ja varusteet on tarkistettava vuosittain. Klubin katsastajat kertovat, miten katsastus tehdään ja kohteena on veneilykoulun koulutusvene.

Pelastusrenkaan heittokisa ajoittain koko tapahtuman ajan. Satama-altaan reunalla. Heittotaitoa ja -tarkkuutta tarvitaan pelastustilanteissa. Tule harjoittelemaan heittoa ja kisaamaan tarkkuudessa.

Lapset vesille koulutusveneillä – koko tapahtuman ajan. Laiturissa B. Lapset ja nuoret (alaikäraja 7 vuotta) pääsevät vesille kesäleirien ohjaajien kyydissä. Käytössä kaksi koulutusvenettä. Jonotus laiturin ulkopuolella.

Perhe Grand RIB –veneellä vesille – koko tapahtuman ajan. Laiturissa B. Vanhemmat tai koko perhe pääsevät vesille VeneeX Oy:n Grand RIB -veneellä. Saatte tuntumaa veneilyyn, veneeseen ja vesilläoloon. Mukana yrityksen asiantuntija.

Helsingin Meripelastusyhdistys– klubitalon edustalla oleva satama-allas. Rautauoma-alus satamaan klo 12. Luvassa myös pelastusnäytös.

Helsingin Venepoliisi – paikalla klo 12-13. Klubitalon edustalla oleva satama-allas. Päivystävän kaluston ja toiminnan esittely

Lauttasaaren VPK – paikalla koko tapahtuman ajan. Laiturissa B. Venekaluston ja toiminnan esittely.

 

Kirjaudu