Grynnanin kaarisilta

Grynnanin tuttu ja rakas maamerkki, kaarisilta on poissa.

Ei lopullisesti, vaan silta palaa kunnostettuna paikoilleen keväällä 2023. Silta siirrettiin mantereelle 24.9.2022.

Silta on Jaakko Jokelan suunnittelema. Vuosiluku 1992 löytyy betonijalustasta. Asennus tapahtui nostamalla 10 miehen voimin tuolloin. Konkarit muistelevat sen aikoinaan herättäneen monenlaisiakin mielipiteitä. Nykyklubilaiselle kaarisilta on tärkeä osa rakasta saartamme ja ikuistettuna varmasti tuhansiin valokuviin.

Siirtopäivän sää oli kaunis ja suunnittelija Jokela sekä Grynnanin alkuperäiset raivaajasankarit Veikko ja Eeva Poikonen, Lasse Pihlajamaa (rahoittajana), Lars ja Anneli Sellman, Reijo Västinsalo, Erik Holmberg (rahoittajana) sekä Åke Sjöman (rahoittajana) seurailivat touhua etäältä – osa jo pilven reunalta – ja antoivat sille siunauksensa.

Sillan siirto Porkkalan satamaan tapahtui eilen lauantaina ja osalliset Jörkka, Pata, Thomas, Sakari, Aiju, Jonte ja Harri ovat kaikki hengissä. Ihan pikku-urakasta ei ole kyse. Apuna käytettiin jäsen A-P:n ystävällisesti lainaamia kellukkeita ja hinaajana jäsen Harrin Fasteria. Vaativa logistinen operaatio vaatii etukäteistyötä ja -suunnittelua ja siihen ovat osallistuneet monet muutkin, kuin tässä mainitut talkoolaiset.

Siirto tapahtui peruuttaen paremman suuntavakauden takia ja tässä vaiheessa sade kasteli sillansiirtolaivueen. Hyvä merkki?

Projektipäällikkönä sekä työturvallisuusvalvojana toimi Sanni. Huomautettavaa ei löytynyt.

Silta jatkaa matkaansa Porkkalan satamasta ensin hiekkapuhallettavaksi ja paikattavaksi ja sen jälkeen sinkittäväksi Vihdin Ojakkalaan.

Uuden, kunnostetun sillan takaisin tuominen on sitten oma tarinansa.

Teksti: Riikka Holmström

Kuvat: Useat lähteet

Kirjaudu